Clara Overes

“What you see is what you get!”

Ruim 10 jaar was Clara project- en procesleider in verschillende veranderingsprocessen in woon- en werkomgeving, organisatieverandering en participatietrajecten. Tot zij in 2009 franchise-eigenaar werd van een regio van Business Network International (BNI). Met een enthousiast team bouwde ze een regio met lokale acquisitieplatforms voor ondernemers op van 0 naar 330 deelnemers. Eind 2017 verkocht Clara haar franchisecontract omdat haar man Jeroen in 2015 de diagnose Parkinson kreeg en zij samen graag nog wilden reizen. Toen dat niet goed meer bleek te gaan, is ze doorgegaan met het begeleiden van veranderingen in organisaties, bij bedrijven en ondernemers.

Clara werkt vanaf haar 17e jaar en heeft een gevarieerde loopbaan doorlopen. Begonnen in de reiswereld o.a. als accountmanager voor IBM Nederland en Heineken en vervolgens gewerkt als communicatiemanager bij verschillende gemeenten en VluchtelingenWerk Nederland, vestigingsmanager van Uitzendbureau Start en uiteindelijk in 1999 gestart als ondernemer. In eerste instantie met de focus op het organiseren en begeleiden van participatietrajecten met bewoners bij (nieuwe) plannen in hun woonomgeving waarvoor ze een nieuwe methode in Nederland introduceerde (Community Planning). Toen ze de methode verkocht aan haar partners en die onderbracht in een aparte BV kwam BNI op haar weg.

Ze heeft vanaf 2000 tal doorlopend (internationale) trainingen gevolgd om zich als persoon en ondernemer te blijven ontwikkelen. Zo volgde ze een groot aantal trainingen bij Landmark Education, de Mastertraining Passion Test (met o.a. Steve Farber) en Train the Trainer van The Success Principles (Jack Canfield). 

De rode draad in Clara haar leven, is verbinding, pionieren en processen versnellen. Stagnatie, die zij af en toe ondervond, waren niet meer dan signalen om te onderzoeken wat er nodig was om haar weer op het pad van flow en resultaat te brengen. Zo ontdekte ze wie zij wil zijn in lijn met haar talenten en welke waarde zij toevoegt aan anderen.

Clara is gelukkig getrouwd met Jeroen. Zij hebben een zoon en een dochter en 2 kleinkinderen sinds 2020. Het hebben van een klik met klant en opdracht is haar kompas.

Een paar boeken uit de kast van Clara:

  • The Science of Getting Rich (Wallace D Wattles)
  • The Success Principles (Jack Canfield)
  • Love is Damned Good Business (Steve Farber)