Dirk Jimmink

 “Culture eats strategy for breakfast” -Peter Drucker

Dirk Jimmink is in september 2022 de samenwerking aangegaan met The Alternative Board Nederland als Independent Facilitator Coach StratPro.

In de afgelopen 25 jaar bouwde Dirk een schat aan ervaring op als consultant voor (inter)nationale, waaronder beursgenoteerde ondernemingen. Dirk ondersteunde deze organisaties om hun strategie op papier te ‘connecten’ met de uitvoering op de werkvloer.

Dirk heeft voor meerdere organisatiebureaus in verschillende management – en directieposities gewerkt. In 2015 is hij zijn eigen organisatiebureau gestart. Een rode draad in de carrière van Dirk is de samenwerking met zakelijke leiders, ondernemers en investeerders om de organisatie wendbaarder, efficiënter en productiever te maken met als doel een voorsprong op de concurrentie te creëren.

Ook met The Alternative Board leveren Dirk en zijn collega’s op een duurzame manier meetbare resultaten op, koppelen zij strategie aan uitvoering en ondersteunen zij organisaties de constante uitdagingen aan te gaan en de veelvoorkomende fouten en valkuilen te vermijden.

Dirk komt oorspronkelijk van Texel en is opgegroeid in de omgeving van Alkmaar. Met Suzanne en hun 2 kinderen woont hij in het centrum van deze kaasstad.

Dirk sport zelf graag en houdt ervan om bij zijn kinderen langs te lijn te staan bij de voetbal en hockey.

Een paar boeken uit de kast van Dirk:

  • Omarm de chaos (Jan Rotmans)
  • Net Positive (Paul Polman)
  • Hope is not a method (Gordon R Sullivan)
  • The 10X rule (Grant Cardone)