Vincent Vermeulen

“Ik kan de wind niet beïnvloeden maar de stand van mijn zeilen heb ik zelf in de hand”

Vincent Vermeulen (1967) is eigenaar van en facilitator coach bij The Alternative Board in Nederland. In zijn professionele leven is Vincent commercieel en operationeel eindverantwoordelijk geweest binnen de 3 internationale bedrijven waar hij gewerkt heeft.

Hij begon zijn carrière in de cosmetica bij het modehuis Chanel, in de rol van commercieel directeur voor de Benelux, waarna hij in 2001 de overstapt maakte naar Swarovski om de “consumer goods divisie” te leiden voor de Benelux-markt. In 2008 vervolgde hij zijn professionele carrière bij VF International in de rol van Directeur Europa voor het merk Kipling en vanaf 2016 tot en met 2020 beklede hij de rol als Vice President voor het merk Nappapijri, vanuit het hoofdkantoor van VF International in Zwitserland. Hij was wereldwijd eindverantwoordelijk voor zowel B2B de Retail-tak en het e-commerce platform.

TAB vertegenwoordigt veel van zijn persoonlijke waarden; energie geven, waarde toevoegen en een mate van controle houden. Tijdens zijn loopbaan heeft hij zijn passie voor Coaching en ondernemers ontdekt. Ondernemers helpen om meer winstgevend te zijn en meer productief te zijn en hen meer persoonlijke voldoening te bieden, sterkt zijn mening dat lidmaatschap van The Alternative Board ondernemers een grote voorsprong kan bieden op de concurrentie.

Vincent heeft een gedegen en succesvolle achtergrond in het leiden en aansturen van internationale teams, het samenwerken met een grote diversiteit aan mensen uit verschillende culturen. Door zijn werkzaamheden bij Swarovski en later VF International weet hij zijn ervaring in de Retail en e-commerce ten dienste te stellen van heel veel ondernemers.

Zowel zakelijk als privé ziet hij zich bevoorrecht. Vincent is 30 jaar getrouwd, heeft 3 kinderen en zijn oudste dochter, Florence, is samen met hem werkzaam bij TAB Nederland. Naast zijn passie om zelfstandig ondernemers een betere nachtrust te bezorgen en hen een ongekend potentieel van hun bedrijven te laten ontdekken, heeft hij een grote voorliefde voor zeilen en golfen.

Een paar boeken uit de kast van Vincent: