Arthur de Kooning

“The difference between a successful person and others is not a lack of strength, not a lack of knowledge, but rather a lack of will.” – Vince Lombardi

Arthur Edwin de Kooning (1968) is facilitator coach en eigenaar van het rayon Noord-Holland Noord. De in Goes geboren Arthur woont inmiddels langer in Heiloo dan in Zeeland, maar ‘Luctor et Emergo’ (‘ik worstel en kom boven’) zit diepgeworteld in zijn DNA. Passie, energie doorgeven en doorzettingsvermogen zijn de kernwaarden van Arthur. Zijn ‘nooit opgeven mentaliteit’ en ‘het verschil willen maken’ benadrukken deze waarden. Over Arthur zal worden gezegd; “Goed, hij waait niet met alle winden mee. Hij is niet meteen je vriend. Maar hij is wel rechtdoorzee.”

 

Arthur heeft voor meerdere Internationale corporate organisaties gewerkt. In deze rollen was Arthur verantwoordelijk voor Noord-Europa voor Wholesale (B2B) en retail activiteiten (B2C) zoals bijvoorbeeld eigen winkels, outlets, franchise-, en shop in shops in warenhuizen) en ook onlineactiviteiten (Digital). Het managen en bouwen van Internationale, premium merken in een competitieve, uitdagende ‘business to consumer’ distributie is zijn werkervaring en specialiteit. In bovengenoemde functies was Arthur altijd de verbinder, een inspirator die mensen helpt om beter te communiceren, samen te werken en de gestelde doelen te halen. Hij is ambitieus en zal altijd gaan voor het hoogst haalbare; Arthur is niet van de ‘zesjes mentaliteit’.

 

Na meer dan 30 jaar te hebben gewerkt in het bedrijfsleven, is het starten als zelfstandig ondernemer een logisch vervolg. Van salesgerichte leidinggevende verantwoordelijke in loondienst naar zelfstandig ondernemerschap als TAB facilitator /coach was dit voor de ambitieuze Arthur een mooie, nieuwe en uitdagende stap. Zijn Internationale ervaring maakt hem een unieke sparringpartner die op creatieve en innovatieve wijze mee kan denken over hoe hij merken en organisaties nog succesvoller kan maken.

Als zelfstandig ondernemer voor TAB is het zijn doel om lokale ondernemers te helpen bij het vormgeven van hun persoonlijke- en bedrijfsvisie, de bedrijfsstrategie en bedrijfsvoering in alle mogelijke aspecten. Samen het bedrijf productiever en winstgevender te maken is een uitdaging die Arthur op het lijf is geschreven. Met zijn motivatie en inspiratie wil hij een glimlach bij zijn klanten realiseren. Hij wil dat ondernemers weer van hun bedrijf gaan houden.

Arthur zijn kennis en ervaring, gecombineerd met het enthousiasme voor het sales vak, zorgen ervoor dat hij deze ambitie uitstekend waar kan maken. Open en eerlijk communiceren en elkaar verder durven te helpen, met als eindresultaat een commercieel succes, zal volgens Arthur leiden tot een langdurige partnership en vertrouwensband.

Arthur woont in Heiloo, is getrouwd met Corine, heeft 2 volwassen zoons en maakt dagelijks een wandeling met de hond. Hij houdt van reizen; Arthur is graag bezig in zijn tuin en houdt van lange zomeravonden met goede wijn en vrienden in zijn veranda.

Een paar boeken uit de kast van Arthur:

  • De zeven eigenschappen van effectief leiderschap (Stephen R. Covey)
  • Dromen Durven Doen (Ben Tiggelaar)
  • Who Moved my cheese? (Spencer Johnson)