Bert Schellingerhout

“Opgeven komt niet voor in mijn woordenboek”

Bert Schellingerhout (1961) geboren als ‘kaaskop’ in Dordrecht. Woonachtig in Boornbergum, Friesland. Vader van 3 kinderen, getrouwd met Gerda en de liefdevolle bezitters van onze geweldige Labradoodle Soof.

Tijdens en na zijn MAVO in Dordrecht, HAVO Dordrecht, CIOS Arnhem en MMO Dordrecht, studie is Bert zijn loopbaan carrière gestart bij de firma van Gent in Dordrecht, daarna is Bert in plaats van sportleraar toch de commerciële richting opgegaan als vertegenwoordiger/ accountmanager. Via de welbekende 7-kruiden shampoos, daarna de overstap gemaakt naar het Franse cosmeticahuis ‘Bourjois’. Bert zag de ontwikkeling van decentralisatie naar centralisatie binnen de Retail ketens op zich afkomen en de toekomst van accountmanager in de Retail als sneeuw voor de zon verdwijnen. Heeft eind jaren ‘90 de overstap gemaakt naar de Automotive. Heeft bij de Martin Schilder Groep te Alkmaar, als accountmanager ‘Fleetsales’ deze opgezet en met veel succes deze afdeling op de Landelijke topografische kaart gezet. Bert werd met 4 prachtige merken vanuit de Volkswagen stal een gesprekspartner voor vele gerenommeerde bedrijven en landelijke leasemaatschappijen.

Na zijn geboorteplaats Dordrecht te hebben ingeruild voor Heerhugowaard om daar zijn loopbaan -en sportieve carrière verder te ontwikkelen zijn daar zijn 3 kinderen geboren en volwassen geworden. Bert heeft 10 jaar geleden zijn huidige partner Gerda leren kennen en de bewuste stap gemaakt om naar Boornbergum, in Friesland, te gaan verhuizen. Nog maar net gesetteld in Friesland wordt er bij Bert Lymfklierkanker vastgesteld en dat heeft de wereld van Bert, maar ook zeker die van zijn gezin behoorlijk op zijn kop gezet. Zoals Bert schrijft “opgeven komt niet voor in mijn woordenboek”. Na een periode van kuren en herstel wordt Bert de kans geboden om zich te gaan inzetten als commercieel medewerker binnendienst (in hybride vorm) voor TAB Nederland.

Bert kijkt er naar uit om samen met alle positief en gedreven in het leven staande collega’s van The Alternative Board Nederland een daverend succes van te maken.

Bert heeft naast zijn hond Soof ook nog tijd voor hobby’s. Zo is Bert met Gerda eens per jaar te vinden op de ski’s in de Oostenrijkse Alpen en gaan ze graag met de kinderen met regelmaat op vakantie naar het prachtige Italië en vooral niet te vergeten het vrijwilligers werk voor Staatsbosbeheer. Daarnaast volgt Bert graag alle sport gerelateerde programma’s en heeft een brede belangstelling voor het nieuws in de wereld.

Een paar boeken uit de kast van Bert:

  • Één met de twaalfde man (Ate de Jong & Radboud Droog)
  • Koemans keuzes. De succesformule van een toptrainer (Patrick Bernhart)
  • Foppe de Haan. Een leven lang voetbaltrainer (Menno Haanstra)