Jacqueline Klappe

“You live but once; you might as well be amusing” – Coco Chanel

Jacqueline Klappe (1968) is eigenaar en facilitator coach van The Alternative Board in de regio’s Stedendriehoek en Twente.

Als horeca-ondernemersdochter is Jacqueline naast haar werkzaamheden in het hotel-restaurant van haar ouders ook lang werkzaam geweest in Retail en de Luxe Goederen industrie. Zij begon haar carrière in de cosmetica bij o.a. Parfumerie Douglas waar ze assistent filiaalmanager was. In 1996 maakte ze de overstap naar het modehuis Chanel als accountmanager Parfums & Beauté, verantwoordelijk voor midden Nederland. Vervolgens ging ze in 2002 naar Swarovski om daar de trainingsafdeling op te zetten voor de Benelux en later de Nordics. In de rol van training manager was ze verantwoordelijk voor het trainen van het personeel van de winkels alsook het managementteam. In die rol als training manager heeft ze zelf ook verschillende trainingen gevolgd, zoals S Covey, en certificaten behaald die noodzakelijk waren voor haar job, waaronder het certificaat DISC trainer.

Door een wereldwijde reorganisatie bij Swarovski in 2018 besloot zij om te starten als zelfstandig ondernemer in de hoedanigheid van Corporate Trainer en Executive Coach. Vincent Vermeulen, de Master franchiser voor TAB Nederland, benaderde haar in 2020 om als TAB Business Owner een regio op te gaan zetten. TAB vertegenwoordigt veel van haar persoonlijke waarden: werken in en met een familiebedrijf, werken met zelfstandig ondernemers, waarde leveren, trainen en coachen. De perfecte match!

Tijdens haar loopbaan heeft zij haar passie ontdekt en kennis vergroot m.b.t. coaching. Het coachen van zelfstandig ondernemers en het faciliteren van een raad van advies zijn haar op het lijf geschreven. Samen aan het werk gaan om de bedrijven van de ondernemers productiever en winstgevender te maken en een strategie opzetten zodat de ondernemers zelf ook een betere work-life balance krijgen. Dit alles komt aan bod tijdens de maandelijkse coaching sessies en board meetings. Door Jacqueline’s bewezen staat van dienst bij de internationale organisaties is zij in staat om met verschillende mensen, achtergronden, opleidingen en culturen samen te werken. Haar kracht ligt in het naar de oppervlakte halen van de beste versie van de ander. Bovendien heeft haar horeca achtergrond ervoor gezorgd dat ze weet hoe het is om dienstbaar, ondernemend en gastvrij te zijn.

Jacqueline heeft buiten haar werk nog een andere grote passie en dat zijn haar 2 mopshonden. Die zorgen ervoor dat ze een actief bestaan heeft door dagelijks vele kilometers met hen te lopen. Zoals ze zegt: goed voor de hersens, de ontspanning en de reflectie.

Een paar boeken uit de kast van Jacqueline: