Interview met Eric Melgers

Interview: De boardmeetings van TAB creëren oplossingen

In de blog van deze maand hebben we Eric Melgers een aantal vragen gesteld over zijn ervaringen bij TAB Nederland. Eric Melgers, mede-eigenaar van Mebasport, is sinds een jaar lid van The Alternative Board Nederland. En daar zijn wij trots op.

interview eric melgers

“Het waardevolle van de boardmeeting is dat je gedwongen wordt om de topics die spelen in je bedrijf, concreet te maken en een keer per maand in te brengen en te delen in de board. Dat geeft structuur, directe oplossingen en snelheid in je bedrijf. Met goed advies zorg je dat je maandelijks de topics die spelen, oplost.’’

Eric Melgers - mede-eigenaar Mebasport

Eric: Ik ben ondernemer sinds 1993. Toen ben ik voor mezelf begonnen in de sportbranche wat uiteindelijk ook is doorgezet in schoenen. Echt fysieke retail. Gaandeweg hebben we daar divisies bij gekregen, waaronder teamsport bij de sportdivisie en online fashion. Al met al is het dus een redelijk complex bedrijf. Op dit moment ben ik aan het kijken hoe ik dat zo kan inrichten dat we met bepaalde dingen goed door kunnen.

Wat was de situatie voor TAB en wat heeft ervoor gezorgd dat je je hebt aangesloten bij TAB?

Op dit moment sta ik op een kruispunt in mijn werksituatie om keuzes te maken richting de komende jaren. Ik had behoefte aan een partij die me af en toe een spiegel kon voorhouden. Met toeval ben ik bij The Alternative Board terechtgekomen door oud-collega’s van Vincent Vermeulen en Arthur de Kooning. TAB zorgt ervoor dat je goed kijkt naar wat je doet, hoe je het doet en waar je naartoe werkt. Het TAB-concept bevalt erg goed en inmiddels ben ik ruim een jaar lid.

Wat maakt TAB en de boardmeeting waardevol?

Een van de drie facetten die voor mij goed heeft gewerkt is onder andere de DISC-test. Het feit dat je geconfronteerd wordt met gedrag, karakter in je privé en werk, kan je gebruiken in situaties als leidinggeven of het nemen van beslissingen op langere termijn. Daarnaast is het TAB-concept in het behalen van je doelen duidelijk en adviserend vanuit een platform waaruit je 24/7 kan werken. De maandelijkse boardmeeting waar je je topics inbrengt Het waardevolle van de boardmeeting is dat je gedwongen wordt om de topics die spelen in je bedrijf, concreet te maken en een keer per maand in te brengen en te delen in de board. Dat geeft structuur, directe oplossingen en snelheid in je bedrijf. Met goed advies zorg je dat je maandelijks de topics die spelen, oplost. Ik vind dat drieluik sterk en het geeft vooral veel rust.

Wat neem je mee in 2023?

Het uitwerken en concreet maken van de strategie in 2023 en 2024. Het bewaken van tijdsplanning en met name privé om de balans tussen werk en vrije tijd goed te houden. Ik vind het belangrijk dat je genoeg energie houdt en fris blijft voor privé activiteiten.

TAB staat voor jou klaar

Wil je vrijblijvend eens kennismaken? Dat kan! Samen een ronde op de golfbaan lopen en ons verslaan op onze eigen TAB hole in Winkel. Of liever een kop koffie op kantoor.