Blog

Hier vind je het laatste nieuws en informatieve artikelen van TAB: The Alternative Board Nederland.

Over TAB

5 redenen waarom social media meerwaarde heeft voor jouw onderneming

Of je ervan houdt of niet, social media is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de marketingmix voor jouw onderneming. Want zeg nou zelf, een bedrijf of organisatie moet zichtbaar en vindbaar zijn voor hun doelgroep.
Tegenwoordig hebben platformen als Instagram, Facebook, LinkedIn en TikTok de hele wereld overgenomen, grote kans dus dat jouw doelgroep op minimaal één van deze kanalen actief is.

Lees verder >

Waarom slaap zo belangrijk is, zeker als ondernemer

Slapen doen we allemaal, maar doen we dat wel genoeg? Uit cijfers van het CBS bleek in 2018 dat 1 op de 5 Nederlands van 12 jaar of ouder, kampt met slaapproblemen. Maar liefst 10% hiervan gaf aan zelfs véél slaapproblemen te hebben. Slaap tekort heeft een slechte invloed op je gezondheid én effectiviteit, het is niet voor niets dat er wordt aangeraden om 8 uur per nacht te slapen, zeker als ondernemer. Bij TAB geven we je graag tips over hoe jij beter je rust en slaap kunt pakken, zodat je overdag effectiever bent en minder stress ervaart.

Lees verder >

Ben jij klaar voor je Exit-strategie?

Als ondernemer moet je op een gegeven moment nadenken over wat de toekomst biedt; heel vaak resulteert dit denken in het creëren van een exit-strategie (of exitplan). Veel ondernemers die we bij TAB ontmoeten erkennen het belang van een exit-strategie, maar ze weten niet wat het in de praktijk is en wanneer of waar te beginnen. Wij moedigen ondernemers aan om na te denken over de exit-strategie, zelfs als je pas over een aantal jaren met pensioen gaat. Vooruitdenken kan een groot verschil maken in het transitieproces.

Lees verder >

Het personeelshandboek

Human Resources (HR) is een gebied dat de meeste ondernemers als meest stressvol ervaren. Helaas worden HR-kwesties zonder een HR-afdeling de verantwoordelijkheid van de ondernemer. We zien dat veel ondernemers angst lijken te hebben voor de werknemerskwesties die deel uitmaken van hun bedrijf. Om hier enigszins op in te spelen, werken veel organisaties met een personeelshandboek. Wat is het en hoe werkt het? Wij leggen het je graag uit.

Lees verder >

Voel je productiever door timemanagement!

De meeste CEO’s en zelfstandige ondernemers begrijpen diep van binnen dat er niet genoeg uren in een dag zitten om alles voor elkaar te krijgen. Ze weten ook dat tijd en het beheer hiervan veel te vaak wordt verspild, ondanks dat dit een van de meest waardevolle hulpbronnen is van allemaal. Dit leidt tot frustratie, het gevoel dat er te weinig wordt bereikt en andere moreel ondermijnende ervaringen. Deze frustratie is te voorkomen door goede timemanagement. Wij geven je een aantal tips waardoor jij aan het eind van de dag een productiever gevoel hebt.

Lees verder >

Het belang van de bedrijfscultuur en missie

Elk bedrijf heeft een concurrentievoordeel nodig. Of het nu gaat om de kwaliteit van producten of diensten, de toewijding aan klanten of een ander aspect dat het bedrijf kan gebruiken om hun concurrenten te overtreffen. Wat veel bedrijven echter misschien niet direct weten, is dat de bedrijfscultuur gebruikt kan worden als een onderscheidende factor.

Lees verder >